BELGIAN TENNIS STAR KIRSTEN “FLIP” FLIPKENS DESIGNS TENNIS CLOTHES FOR FED CUP TEAM

Written by: on 5th April 2017
581
BELGIAN TENNIS STAR KIRSTEN "FLIP" FLIPKENS DESIGNS TENNIS CLOTHES FOR FED CUP TEAM  |
Kirsten Flipkens, Maryna Zanevska and Elise Mertens in attire designed by Flipper.

 

 

Fed Cup-modelijn, made by Kirsten Flipkens

Het Fed Cup-duel tegen Roemenië zal voor Kirsten Flipkens ook een modeprimeur inhouden: het Belgische team zal spelen in shirts die Flipkens samen met het modemerk Deux Belges (DB) ontworpen heeft. De zussen-Williams achterna zeg maar, want ook zij tennisten graag in kleedjes van eigen makelij.

 

“Ik was al twee jaar aan het nadenken over een eigen kledinglijn”, zegt Flipkens. “Ik had al mijn eigen logo en mijn bijnaam ‘Flipper’. Ik heb dat in handen genomen om er meer mee te doen. En Deux Belges wou een sportlijn ontwerpen. In Australië heb ik ideeën zitten doorsturen en vanop afstand hebben we dat samen op punt gezet.”

 

Behalve de rode Fed Cup-wedstrijdshirts met een geel-zwarte streep van de Belgische kleuren omvat de modelijn nog andere kleren. Flipkens. “Er was wat nood aan verandering met een moderne insteek, op en naast het veld. Yanina draagt nu een zelf ontworpen fashionable bomber jacket. We willen tof gekleed zijn met een leuk concept.”

 

 

Fed Cup fashion line, made by Kirsten Flipkens

The Fed Cup match against Romania for Kirsten Flipkens will also include a fashion first: the Belgian team will play in shirts Flipkens designed with the fashion brand Deux Belges (DB). The Williams sisters chase say, because they played tennis like in dresses of their own making.

 

“I was two years thinking about her own clothing,” says Flipkens. “I had my own logo and my name ‘Flipper’. I took it in hands to do more with it. And Deux Belges wanted to design a sports line. In Australia I we sit forward ideas and have put together remotely on point. ”

 

Besides the red Fed Cup match shirts with a yellow-black stripe of the Belgian colors the fashion line includes other clothes. Flipkens. “There was some need for change with a modern twist on and off the field. Yanina now wears a self-designed fashionable bomber jacket. We want to be great dressed up with a great concept. ”

 

 

 

 

 

 

Topics: , , , , , , ,
10sBalls Top Stories

In Case You Missed It

EUGENIE BOUCHARD NAMED 2018 TENNIS CANADA FEMALE PLAYER OF THE YEAR / EUGENIE BOUCHARD NOMMÉE JOUEUSE DE L’ANNÉE 2018 DE TENNIS CANADA thumbnail

EUGENIE BOUCHARD NAMED 2018 TENNIS CANADA FEMALE PLAYER OF THE YEAR / EUGENIE BOUCHARD NOMMÉE JOUEUSE DE L’ANNÉE 2018 DE TENNIS CANADA

Tennis Canada announced on Wednesday that Eugenie Bouchard is the winner of the 2018 Excellence Awards in the Female Player of the Year and Singles Player of the Year categories.
TENNIS NEWS • CALIFORNIA CHAMPIONSHIPS • TOMMY HAAS, TAYLOR FRITZ, STEVE JOHNSON, MARDY FISH AND MORE thumbnail

TENNIS NEWS • CALIFORNIA CHAMPIONSHIPS • TOMMY HAAS, TAYLOR FRITZ, STEVE JOHNSON, MARDY FISH AND MORE

Time to get tickets to watch! Surly you have heard about The Largest Open Tennis Event in America!
TENNIS NEWS • RAFA NADAL CONFIRMS RETURN TO PRACTICE, EYES ABU DHABI EXHIBITION AND AUSTRALIAN SUMMER thumbnail

TENNIS NEWS • RAFA NADAL CONFIRMS RETURN TO PRACTICE, EYES ABU DHABI EXHIBITION AND AUSTRALIAN SUMMER

According to Uncle Toni, Rafael Nadal was supposed to be back at practice on either Dec. 4 or 5. Well, better late than never!
Conchita Martínez prepara la temporada 2019 de Karolina Pliskova en Tenerife thumbnail

Conchita Martínez prepara la temporada 2019 de Karolina Pliskova en Tenerife

Española y checa ya trabajaron juntas durante el pasado Open de Estados Unidos
ALEJANDRO’S FAVORITE PHOTOS FOR 10SBALLS FROM SOME OF THIS YEAR’S TOURNAMENTS thumbnail

ALEJANDRO’S FAVORITE PHOTOS FOR 10SBALLS FROM SOME OF THIS YEAR’S TOURNAMENTS

Jelena Ostapenko of Latvia hits a forehand to Kaia Kanepi of Estonia during her second round match at the Nature Valley International tennis tournament in Eastbourne, Great Britain, on Tuesday, June 26, 2018.